Van dierenartspraktijk naar vakantie accomodatie

Op de plek van het appartement bevond zich voorheen een dierenartsenpraktijk. Deze was hier sinds 1963 gevestigd. In 1986 heb ik , Elly Hatzmann-de Koning,samen met mijn in dierbare herinnering man, Rieks Hatzmann,de dierenartsenpraktijk overgenomen. In de praktijk werden rundvee, paarden, kleine herkauwers en gezelschapsdieren behandeld.
Na een verbouwing tot moderne gezelschapsdierenpraktijk is hier ruim 30 jaar met bijzonder veel plezier gewerkt. Elly zette zich in voor de kleine huisdieren en Rieks behandelde de grote huisdieren. 

Na beëindiging is er besloten om van de  oude praktijk ”iets anders moois te maken en is deze verbouwd tot een prachtig vakantieappartement”.
Het appartement ademt op diverse onderdelen nog steeds de sfeer uit van de dierenartsenpraktijk. Zo ziet u bijvoorbeeld de wachtkamerbankjes en de ontvangstbalie terugkomen in het huidige interieur. Daarnaast is de naam van het appartement te herleiden naar de vroegere bestemming als praktijk. Het logo van de dierenartsenpraktijk illustreert “het Paarse Paard”. De kleur paars is kenmerkend voor de veterinaire sector. Het paard refereert naar het logo van de paardenkliniek die onderdeel was van onze dierenartsenpraktijk. Bij deze paardenkliniek staat het prachtige beeldhouwwerk van een paard dat speciaal is ontworpen. Het beeld en de kleur paars brengen u terug naar het logo en de naam van het appartement: het Paarse Paard!

 

Uw gastvrouw Elly

Foto’s van de voormalige praktijk

Breng een bezoek aan Rolde

Boek uw vakantie

Boek ons appartement voor een lang weekend, midweek of langer